P/S-tal

Vad betyder P/S-tal?

Vad betyder P/S-tal?

Price/Sales dvs företagets marknadsvärde dividerat med företagets försäljning. Icke ovanliga P/S-tal är 1-2 dvs företaget värderas till en till två gånger sin försäljning.

 

Låt oss ta ett exempel för att illustrera. Antag att företaget ABC har en försäljning som uppgår till 2 000 000 och marknadens värdering av bolaget uppgår till 1 500 000. Då är P/S-talet 2 000 000/1 500 000=1,33. Ju högre P/S-tal ju högre värdering.

 

Det finns aktier med höga eller mycket höga P/S-tal t ex Atlas Copco med 6 och Indutrade med 5. Det finns även exempel på motsatsen t ex Electrolux med 0,54 och SSAB med 0,65. (Källa: DI 210919). Och sedan finns det förlustgående startupbolag med låg eller ingen försäljning som då kan ha astronomiska P/S-tal.

Irisity analys

IRISITY analys

Övervakningskameror förses med system från Irisity, innehållande självlärande algoritmer, som identifierar oönskat beteende. Applikationerna förekommer på t ex byggarbetsplatser, järnvägar, skolor, offentliga miljöer, industrianläggningar, jordbruk etc. Detta och mer går vi igenom i denna Irisity analys. Fakturering 2020: 37 milj …

IRISITY analys Läs mer »

Hemcheck analys hemolys

Hemcheck analys

Med Hemcheck koncept Helge kan hemolyserade blodprover upptäckas snabbt och enkelt direkt vid provtagningstillfället. Detta är en Hemcheck analys. Produktkonceptet Hemchecks verksamhet bygger på konceptet Helge. Konceptet består av två olika engångstester, s-Test för blodgassprutor och v-Test för vakuumrör samt en …

Hemcheck analys Läs mer »

Missa inte söndagskrönikan

Nyhetsbrevet kommer en gång i veckan med länk till vår söndagskrönika. Marketz.se sprider inte dina kontaktuppgifter och de används endast i syfte att skicka vårt nyhetsbrev. Fyll i dina uppgifter nedan.